Na Gradini droga u spakovanim cipelama, kutiji cigareta i donjem vešu

Akcija suzbijanja krijumčarenja na graničnim prelazima ne prestaje, pa su carinici za vikend, uprkos novom talasu turista i povećanom broju putnika, sprečili nekoliko pokušaja krijumčarenja droge i deviza, navode iz Uprave carina.

Najsvežiji slučaj dogodio se u ranim jutarnjnim satima 5. avgusta na izlaznoj strani graničnog prelaza Gradina, kada je kod državljanina Turske u kutiji cigareta pronađena plastična kesica sa deset grama hašiša.

Istog dana, na istom graničnom prelazu, otkriven je i devizni prekršaj u iznosu od 6.000 evra koji je privremeno zadržan. Detaljnim pregledom mercedesa nemačkih registarskih oznaka, kod državljanina Nemačke, pronađeno je 16.000 evra, od kojih mu je vraćen dozvoljeni iznos od 10.000 evra.

Na osnovu pojačanih mera nadzora izlaznih putnika i analize rizika u saradnji sa policijom, carinici su i dan ranije na pomenutom graničnom prelazu izdvojili još jedan „mercedes“ nemačkih registarskih oznaka, kojim su putovala dvojica turskih državljana.

Kontrolom automobila u kaseti između vozačevog i suvozačevog sedišta pronađena je jedna kesica u kojoj se nalazilo nekoliko tableta ekstazija. Daljim pregledom putnika i prtljaga, u džepu pantalona spakovanih u torbi, nađene su još dve kesice sa više od 12 grama marihuane i hašiša.

Kuriozitet je da je i treći pokušaj krijumčarenja droge na graničnom prelazu Gradina 4. avgusta takođe otkriven u „mercedesu“ nemačkih registarskih oznaka, kada je kod 46-godišnjeg državljanina Turske u donjem vešu pronađena kesica sa skoro 22 grama marihuane, a pregledom prtljaga, u jednoj od cipela pronađena je i kesica sa semenkama indijske konoplje.

  Izvor i foto: Uprava carina 

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар