Pančevo SI TI: Zaustavimo poziv na linč novinara Nenada Živkovića

Redakcija sajta Pančevo Si Ti obavestila je javnost da je Televizija Pančevo, tačnije rečeno njen glavni i odgovorni urednik Miroslav Milakov, otpočeo kampanju, praktično i bez preterivanja, pozvai na linč novinara Nenada Živkovića, nakon što je on govorio na protestu „Jedan od pet miliona”, održanom 22. februara u ovom gradu (integralni tekst Živkovićevog obraćanja možete pročitati na ovom linku):

ili videti ovde

Usledila su tri priloga, emitovana od 22. do 24. februara 2019. godine, u kojima se Miroslav Milakov obračunava sa Živkovićem na izrazito neprofesionalan i najblaže rečeno vrlo neprimeren način, koristeći neistine, obmane i izmišljotine s ciljem da diskredituje Živkovića kao ličnost.

Ove priloge možete videti na linkovima:

link1, link2, link3

Tim povodom, redakcija sajta Pančevo SI TI poziva demokratsku javnost u zemlji i inostranstvu, novinarska udruženja i sindikate, nevladine organizacije koje brane ljudska prava, nezavisna regulatorna tela, međunarodnu zajednicu, ambasade prijateljskih zapadnih zemalja i svakog pojedinca posvećenog afirmaciji vrednosti građanskog društva da odbrane slobodu mišljenja i izražavanja, slobodu javne reči i etičke standarde profesionalnog novinarstva koji su u Srbiji dramatično ugroženi, o čemu najbolje svedoči opisani slučaj.

“Pozivamo vas da ispoljite uzajamnost i solidarnost sa svakom koleginicom i kolegom koje prorežimski mediji targetiraju kao legitimnu metu samo zato što, baveći se novinarskim poslom u skladu sa profesionalnim pravilima, kritički promišljaju društvenu stvarnost u Srbiji” – rečeno je u obraćanju javnosti redakcije Pančevo SI TI.

Izvor: Pančevo SI TI

Foto: N1

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар