Veliki maturanti polažu maturske ispite, mali večeras šetaju i proslavljaju drugarsko veče

Školska godina u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji završena je 6. juna, ali učenici koji su nezadovoljni uspehom mogu na lični zahtev da poprave svoje ocene do 20. juna.

Direktor dimitrovgradske gimnazije “Sveti Kirilo i Metodije” Bratislav Stamenov rekao je za FAR da veliki maturanti trenutno polažu maturske ispite i dodao da će 19. i 20. juna biti organizovana dodela diploma, a u toku naredne nedelje, kako kaže, školska komisija će doneti odluku o učeniku generacije. Navodi da je gimnaziju završilo 60 maturanata.

“Maturanti gimnazijskih odeljenja 9. i 12. juna imaju odbranu maturskih radova, a maturanti turističkih odeljenja takođe 12. juna imaju praktični deo ispita Zadatak A – Agencijsko-hotelijersko poslovanje, a 13. juna imaju praktični deo ispita Zadatak B – Recepcijsko poslovanje”, istakao je Stamenov.

Direktorka osnovne škole “Hristo Botev” Milena Stavrov je za FAR kazala da je ovu obrazovnu instituciju završilo ukupno 55 učenika i dodala da je za đaka generacije proglašen Danko Sotirov iz odeljenja VIII-3. Tradicionalna šetnja malih maturanata centralnom gradskom ulicom biće održana večeras u 20:00 sati, nakon čega će svršeni osnovci proslaviti drugarsko veče.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar