Skup podrške novinaru Vuku Cvijiću

Koalicija za slobodu medija poziva građane na skup podrške novinaru “Radara” Vuku Z. Cvijiću, koji je fizički napadnut na ulici u centru Beograda. Njega je pesnicom udario direktor tabloida Srpski telegraf Milan Lađević. Skup podrške će se održati na Platou Filozofskog fakulteta u petak, 31. maja u 18:00 časova.

“Pozivamo Vas da podržimo Vuka Cvijića, kao i sve novinare koji časno obavljaju svoj posao, jer sada svako može postaviti pitanje – ko je sledeći? Neophodno je da ovim skupom podržimo profesionalno novinarstvo i poručimo da se neće “ućutkati glasovi istine”. Ovaj napad je posledica onoga na šta članovi Koalicije stalno ukazuju, a to je koliko je važno da se pretnje koje dobijaju novinari i novinarke procesuiraju, jer će u suprotnom eskalirati u fizičko nasilje. Pozivamo Vas da se nakon skupa pridružite tribini Radara i Inicijative „Nije filozofski ćutati“ (Filozofski fakultet – 18:30h). Moderatorka tribine biće Vesna Mališić, glavna i odgovorna urednica Radara”, navode iz Koalicije za slobodu medija.

Govornici na tribini biće glumica Svetlana Ceca Bojković, tužiteljka Bojana Savović, policajka iz Valjeva Katarina Petrović, profesor Pravnog fakulteta BU Miodrag Jovanović, glavni i odgovorni urednik dnevnog lista Danas Dragoljub Draža Petrović, glavni i odgovorni urednik KRIK-a Stevan Dojčinović, glavni i odgovorni urednik nedeljnika Vreme Filip Švarm i pisac i muzičar Marko Šelić Marčelo.

Izvor: Koalicija za slobodu medija

Ilustracija: Marko Somborac

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar