Karen Souza na Nišvilu

Argetinska pevačica Karen Souza, poznata po karakterističnim obradama pop i rok hitova iz 70-tih, 80-tih i 90-tih godina u karakterističnom latin džez i bosa nova stilu, nastupiće na ovogodišnjem Nišvilu u subotu, 17. avgusta. Iz organizacije festivala poručuju da je ona jedna od najpopularnijih džez vokala današnjice, što pokazuje i podatak da njene pesme širom sveta presluša preko 1,2 miliona slušalaca mesečno.

Karijeru je započela pod raznim pseudonimima, sarađujući sa producentima elektronske muzike, pevajući hous verzije hitova iz poslednjih decenija prošlog veka, a da flertuje sa džezom počela je kada je pozvana da učestvuje na prvom albumu edicije “Jazz & 80’s”, koja je praktično preko noći postigla ogroman uspeh.

“Nastavila je da snima vokale za serije “Jazz & 70’s”, „Jazz & 80s”i “Jazz and 90’s”, na kojim su se našli veliki hitovi, ali pre svega dobre pop pesme iz svih ovih epoha u džez/bosa/bluz formatu. Na iznenađenje ljudi iz muzičkog biznisa, ovi albumi su stekli neverovatnu bazu obožavalaca u mnogim zemljama i u različitim starosnim grupama, što je rezultiralo da su mnoge izdavačke kuće pokušavale da ponovo recikliraju taj koncept” – saopštavaju iz Nišvila.

Nakon velikog uspeha ovih izdanja Karen je odlučila da započne solo karijeru tokom koje je od 2011. godine do danas objavila 6 albuma pod svojim imenom. Prvi album “Essentials” sastavljen je od najboljih izvođenja sa pomenutih albuma zabeležio je odličnu prodaju do te mere da je nas platformi iTunes odmah označen sa “New and Noteworthy” (Novo i vredno pažnje).

Njen peti album “Language of Love”(2020), premašio je milion slušalaca na muzičkim platformama za svega nekoliko dana i tako postao jedno je izdanja koje su najbrže premašile tu cifru.

Nastupala je na koncertnim podijumima i festivalima širom sveta, među kojima su i: San Javier Jazz Fest (Španija), Nora Jazz Fest (Italija), Dojima Jazz Winter (Japan), Tabarka Jazz Fest (Tunis), Jazz a Toute Heure (Francuska), Guitar Festival (Barselona), Jazztonic (Koreja), Festival de las Almas (Meksiko)… kao i na mnogim festivalima u Venecueli, Brazilu, Kini….

Njen najnoviji album album “Suddenly Lovers” iz 2023. godine sniman je u Meksiku, Estoniji, Sjedinjenim Američkim Državama i Argentini uz učešće preko 40 muzičara, a kao autori kompozicija se osim nje same, pojavljuju i višestruki Gremi dobitnik Deni Tomas, kao i poslednji tekstopisac koji je radio sa Frenkom Sinatrom – Pamela Filips Oland.

Naslovna pesma sa tog albuma izabrana je od strane Ralfa Lorena za soundtrak reklamne kampanje za njegove nove kolekcije parfema.

Takođe, njena izvođenja pesama “Creep”, “Tainted Love”, “Paris”, “Safe and sound”, predstavljene su u filmovima i Netflix serijama “The Zero Theorem”, “Dynasty”, ‘White Lines”, “Losing weight”….

Lj. F.

Foto: Nišvil tim

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar