PU Pirot: U prošloj nedelji u okrugu otkriveno 466 prekršaja

U najnovijem izveštaju Policijske uprave u Pirotu u protekloj nedelji na teritoriji Pirotskog okruga kontrolisano je 1.100 vozača, dok je otkriveno i sankcionisano ukupno 466 prekršaja.

Najviše prekrašaja bilo je zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa na način koji je predvideo proizvođač vozila – 173, zatim zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozilom – 150, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – 3, dok je drugih prekršaja bilo 140, kažu u policiji.

U istom periodu u deset saobraćajnih nezgoda jedno lice je zadobilo teške, sedam lake telesne povrede, a pričinjena je i manja materijalna šteta

U cilju unapređenja stanja bezbednosti saobraćaja u periodu od 16. do 22. septembra u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), biće sprovedena međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja,

Akcija je usmerena na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozilom, nepropisnog preticanja, upravljanja vozilom pod dejstom alkohola i/ili psihoaktivnih supstani, nekorišćenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog korišćenja mobilnog telefona tokom vožnje, nepropisnog prevoza dece, prekršaja koji čine vozači motocikala i mopeda, kao i drugih prekršaja kojima se ugrožava bezbednost učesnika u saobraćaju.

Policijska uprava u Pirotu apeluje na građane da prilagode brzinu kretanja vozilom i povećaju opreznost u saobraćaju, kao i da poštuju sva pravila saobraćaja kako bi stanje bezbednosti učesnika u saobraćaju bilo što povoljnije.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar