“Bix Agro” pobednik turnira u basketu 3×3 u Dimitrovgradu

U okviru obeležavanja praznika opštine, 21. septembra u Sportskom centru Park u Dimitrovgradu održan je turnir u basketu 3×3, a titulu najboljeg ponela je ekipa “Bix Agro” koja je u velikom finalu nadigrala ekipu “3×3 Voždovac” sa 21:17. Treće mesto na turniru osvojila je ekipa “Pirot 3×3” zbog većeg broja postignutih poena od ekipe “Slodesa”.


Pobedničku ekipu činili su Borko Đorđević, Aleksa Birovljev, Nikola Šućov i Andreja Rajković, i ona je osvojila novčanu nagradu od 180.000 dinara i put na Kup u Moskvu/Kaluga, koji će se održati 24. novembra ove godine. Drugoplasiranoj ekipi pripaalo je 80.000, a trećeplasiranoj 40.000 dinara. Nagrade najboljim ekipama na turniru uručio je predsednik opštine Vladica Dimitrov.


Ovo je treća uzastopna titula ekipe “Bix Agro”. Sve je počelo od Novog Sada, pa prošle nedelje na Savskom nasipu u Beogradu i na kraju u Dimitrovgradu.

“Hvala puno divnoj publici, divni ste, bez vas ne bi bilo ništa. Čestitao bih ekipi “Voždovca” na fer i korektnoj igri, a mojim saigračima na pobedi. Pogledala nas je malo i sreća u nekim momentima, tako da ne možemo da ne budemo nezadovoljni ovim turnirom”, rekao je neposredno nakon završetka finalnog meča na turniru Borko Đorđević, član pobedničke ekipe i MVP turnira, koji je inače poreklom iz Pirota, a nastupao je i za košarkaški klub u tom gradu.


Turnir je organizovala BG 3×3 liga uz pomoć Turističke organizacije Caribrod i opštine Dimitrovgrad.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar