U dimitrovgradskoj galeriji otvorena izložba “Dva sveta” Jovana i Aleksandra Spasića

Ljubitelji likovne umetnosti moći će od danas do 15. juna da pogledaju u galeriji “Metodi Meta Petrov” izložbu slika “Dva sveta” braće Jovana i Aleksandra Spasića iz Vlasotinca. Postavka obuhvata 20-ak radova rađenih kombinovanom tehnikom i tehnikom kolaža.

Jovan Spasić je rođen 18. jula 1993. godine u Leskovcu. Srednju umetničku školu završio je u Leskovcu. Diplomirao je na slikarskom odseku Fakulteta umetnosti u Nišu 2016. godine u klasi profesora Bratislava Bašića, a masters studije završio je takođe u klasi istog profesora. Samostalno je izlagao 19 puta. Učesnik je mnogobrojnih kolektivnih izložbi i likovnih kolonija. Živi i stvara u Vlasotincu.

Aleksandar Spasić je rođen 25. aprila 1992. godine u Leskovcu. Srednju umetničku školu “Škola za tekstil i dizajn” je završio u Leskovcu. Diplomirao je na Visokoj strukovnoj školi za tekstil i dizajn. Samostalno je izlagao deset puta. Završio je specijalističke strukovne studije na Visokoj tehnološkoj umetničkoj školi u Leskovcu. Učestvovao je na mnogobrojnim kolektivnim izložbama i kolonijama.

A. Todorov

Foto: Mikica Kostov

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar