Otvorena tradicionalna izložba Udruženja likovnih stvaralaca Dimitrovgrad u dimitrovgradskoj galeriji

U dimitrovgradskoj galeriji “Metodi Meta Petrov” sinoć je otvorena tradicionalna godišnja izložba Udruženja likovnih stvaralaca Dimitrovgrad (ULSD). Ljubitelji umetnosti imali su priliku da se upoznaju sa najnovijim likovnim kreacijama članova ovog udruženja, koje je ostavilo veliki trag u kulturnom nasleđu malog, ali po broju umetnika bogatog grada.

Čast da otvori 24. po redu izložbu pripala je novinaru Borisu Lazarovu koji je za FAR rekao da se raduje što ovo udru#enje u teškim vremenima uspeva da opstane, da radi i da i dalje organizuje svoju tradicionalnu izložbu.

“Meni je bilo jako prijatno i osetio sam jednu pozitivnu emociju kada sam dobio poziv da otvorim ovu postavku, jer ja sam kao mlad novinar davne 1996. godine to Udruženje dimitrovgradskih amatera počeo da pratim. I bukvalno sam svuda išao sa njima i po izložbama u Srbiji i Bugarskoj. Svarno imam lepe uspomene sa njima. Ono što bih im ja poručio je da zovu mlade, da zovu decu, jer deca vole da se bave umetnošću. Samo je pitanje kako ih mi animiramo. Smatram da Dimitrovgrad važi za grad umetnika, pa što ne bi važio i za grad slikara amatera. Stvarno su bili jedno vreme jako udruženje koje može da se vrati svojoj izvornoj priči i da Dimitrovgrad predstavlja na jedan dostojanstven način bilo gde na našim prostorima” – kazao je Lazarov.

Predsednik ULSD-a Dejan Dimitrov Puškin je u izjavi za lokalne medije istakao da je u proteklih 25 godina kroz Udruženje prodefilovao veliki broj umetnika i dodao da se nada da će se ta tradicija nastaviti i ubuduće. Što se tiče same postavke, Dimitrov kaže, da ona sadrži preko dvadeset slika rađenih u raznim tehnikama – crteži, grafike, tehnika dekupaž i ulje na platnu.

Svoje radove izložili su Samanta Mihajlović, Vesna Nikolov, Tanja Đorđević, Dejan Dimitrov Puškin, Cvetan Kamenov, Dragan Stratijev, Slavča Arsenov i Emina Ivanov, a izložba će biti otvorena u narednih mesec dana.

A. Todorov

Foto: Ivo Tomov

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar