Deo naselja Magurka u Bosilegradu dobio kanalizaciju

Opština Bosilegrad u saradnji sa JKP „Usluga“ završila je radove na uvođenju kanalizacije jednog dela naselja Magurka, javlja NRTV – Bosilegrad.

„U proteklih 20 godina Opština Bosilegrad uvela je kanalizaciju u selu Rajčilovci i u oko 90% Boislegrada. Sa ovim krakom kanalizacije i sa još 6 domaćinstava, koja će biti povezana, biće kompletno završen sistem kanalizacije grada. Malo je gradova i sela u Srbiji koji su 100% kanalizairani“, izjavio je direktor JKP „Usluga“ Predrag Trajkov.

Prema njegovim rečima, radovi su obavljani su dve faze – u prvoj je izgrađena sekundarna mreža, a u drugoj postavljeno postrojenje za prepumpavanje otpadnih voda. Opština Bosilegrad je za ovaj projekat izdvojila oko 3,5 miliona dinara.

„Radovi na kanalizaciji u ovom delu naselja počeli su pre više godina, a završeni su tek sada iz više razloga. Pojedini meštani nisu dozvoljavali da kanalizacija prođe preko njihovih dvorišta. Pored toga, ovde je zemljište močvarno i obrušava se, pa smo čekali povoljne vremenske uslove“, izjavio je predsednik opštine Vladimir Zaharijev.

Zaharijev je dodao da je Opština Bosilegrad preko javnih konkursa aplicirala za nabavku kolektorske glave u vrednosti od 250.000 evra i prečisne stanice u vrednosti od 2,4 miliona evra, kako bi nam reka bila potpuno čista.

J. P.

Izvor i foto: NRTV – Bosilegrad

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar