Sestre Dimitrov iz sela Mojinci se uselile u novu kuću

Radovi na izgradnji kuće za sestre Dimitrov iz sela Mojinci kod Dimitrovgrada su završeni i one su se uselile u novi objekat koji je zamenio njihovu staru, neuslovnu i trošnu kuću.

Fondacija “Tamara Misirlić”, koja je pokrenula akciju za izgradnju kuće sestrama Roski i Miki Dimitrov, objavila je fotografije i snimke nove kuće koja je završena i opremljena.

Radovi su krenuli početkom aprila kada je Opština Dimitrovgrad krenula sa pripremnim radovima – čišćenju prilaza i samog placa, a dva meseca kasnije one imaju novi dom.

“Sa zadovoljstvom Vas obaveštavamo da su sestra Dimitrov iz sela Mojinci, nadomak Dimitrovgrada, dobile novi dom. Ova promena će im omogućiti da sada žive bezbrižno i dostojanstveno, sa primanjima koja imaju” – saopštili su.

Dodaju da njihov novi dom pruža sve potrebne uslove za kvalitetan i siguran život, što će značajno unaprediti njihov svakodnevni život.

Za njihovu sudbinu se čulo nakon pisanja medija, nakon čega je pokrenuta i akcija da im se obezbedi novi “krov nad glavom”.

Lokalna samouprava i Centar za socijalni rad su ranije nudili da im obezbede smeštaj na drugoj lokaciji ili u Domu, ali su one želele da ostanu u svom selu i domaćinstvu u kome su rođene.

Lj. F.

Foto: Fondacija “Tamara Misirlić”

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar