Književnica iz Babušnice održala pesničku radionicu u Biblioteci

Likovno-literarne radionice pod nazivom “Biblioleto” održavaju se u Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu, a drugog dana gost je bila književnica Vera Cvetanović iz Babušnice. Ona je deci govorila o važnosti ćitanja i sa njima radila na kreativnosti i stvaralaštvu.

Nakon uvodne radionice 25. jula i upoznavanja sa decom, narednog dana održana je pesnička radionica koju je vodila pesnikinja iz Babušnice, koja iza sebe ima 26 knjiga, među kojima je najviše zbirki poezije.
Pesničku školu oformila je u Babušnici pre 20 godina.

“Nemamo mnogo vremena da se sa decom družimo, ali možemo da ih podstaknemo i podržimo, pre svega one darovite koji imaju smisla za umetnost, stih, za lepu reč, za poeziju. Da im pružimo šansu” – kaže Cvetanovićeva.

Deci je govorila o važnosti čitanja od malih nogu, a govorila je i o svom bogatom stvaralaštvu i koliko je teško pisati za decu.

“Čitanje je važno od malih nogu, bolje je da gledaju slikovnice nego da gledaju u telefone. Čitanje je neprevaziđeno, mora da se čita i najpre roditelji moraju čitati deci. Bez čitanja neće deca umeti da formiraju misao, da naprave komunikaciju, da se snađu u svakoj situaciji” – kaže pesnikinja.

Radionice za decu od 7 do 14 godina će se održavati do kraja jula, a v. d. direktorka Biblioteke Ivana Taskov kaže da su osmišljene tako da deca aktivno učestvuju i pokažu svoju maštovitost i kreativnost, a da pored interaktivnog rada pokažu i svoje stvaralaštvo.

Lj. F.

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar