Dečije stvaralaštvo u biblioteci

Narodna biblioteka “Detko Petrov” ove godine obeležava jubilej – 125 godina postojanja. Tim povodom u ovoj ustanovi sinoć je upriličena izložba dečijih radova nastalih tokom letnjih kreativnih radionica, a ujedno je promovisana i knjiga literarnih radova pod nazivom “URA! URA! BIBLIOAVANTURA”.


Urednica kulturno-javne izdavačke delatnosti u biblioteci Ivana Taskov kaže da su radionice trajale od 1. do. 10. avgusta, a deca su dolazila svakodnevno u biblioteku i kreativno radila.

“Kroz radionice je prošlo pedesetoro dece iz Dimitrovgrada, Gornjeg Milanovca, Inđije, Beograda, Zaječara, ali i iz Bugarske, Nemačke, Austrije i Češke. Mi smo veoma zadovoljni odazivom dece i radujemo se nekom narednom druženju”, rekla je Taskov.


Bibliotekar savetnik Elizabeta Georgiev govoreći o knjizi “URA! URA! BIBLIOAVANTURA” je istakla da se u njoj nalaze radovi na srpskom, bugarskom i engleskom jeziku.

“Naš cilj je bio da pokažemo deci da je biblioteka divno mesto u kome mogu kreativno da provode svoje slobodno vreme sa jedne strane, a sa druge da su knjiga i čitanje, bez obzira što smo u vremenima krize čitanja, važna stvar u životu. Ova kmiga u kojoj se nalaze poetski i prozni radovi dečaka i devojčica jeste jedna uspomena na leto koju će svako od njih poneti kući i potrudićemo se da ona stigne i u Kanadu jednoj Juliji i u Nemačku jednoj Jani i u Bugarsku kod Martina, Ines i Iris i u Češku kod Nikoline. Sve u svemu knjiga će imati svoj život zahvaljujući devojčecama i dečacima koji su leto proveli u našoj biblioteci”, navela je Georgiev.

A. Todorov

Foto: Ivo Tomov

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar