Dimitrovgradski poljoprivrednici dobili 3,8 miliona dinara subvencija

Deset poljoprivrednika iz Dimitrovgrada podelilo je 3,8 miliona dinara iz “revolving” fonda, koji od 2022. godine zajedno sprovode Opština Dimitrovgrad, Regionalna razvojna agencija Jug i Fondacija Ana i Vlade Divac. Poljoprivredni proizvođači novac će iskoristiti za poboljšanje proizvodnje na različite načine.

Ugovori o dodeli poljoprivredinh subvencija gazdinstvima potpisani su u skupštinskoj sali, gde je Dragan Mančev, opštinski većnik za privredu, poljoprivredu i turizam, rekao da je ove godine postojala velika raznovrsnost u pogledu materijalnih dobara za koje su korisnici konkurisali.

“Treću godinu zaredom sprovodimo sufinansiranje naših poljoprivrednika na ovaj način. Bilo je 19 prijavljenih, od kojih je 10 dobilo subvencije. Maksimalan iznos bio je 400.000 po gazdinstvu. Pozivam ih da i dalje da učestvuju” – rekao je Mančev.

Poljoprivrednici će novcem koji su dobili investirati u mehanizaciju, u opremu, u materijale za izgradnju objekta, a jedno od gazdinstva će novac iskoristiti i za izgradnju solarne elektrane za navodnjavanje voćnjaka.

Lj. F.

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar