Opština Dimitrovgrad izdvojila 22,5 miliona dinara za programe subvencionisanja u oblastima privrede, poljoprivrede i turizma

Opština Dimitrovgrad izdvojila je 22,5 miliona dinara za programe subvencionisanja u oblastima privrede, poljoprivrede i turizma u ovoj godini. Ovo je za FAR rekao Dragan Mančev, član Opštinskog veća opštine Dimitrovgrad zadužen za privredu, poljoprivredu i turizam.

“Našim privrednicima su na raspolaganju dva programa. Jedan je sa Divac fondacijom koji radimo zajednički dugi niz godina, a drugi je sa resornim ministarstvom. U programu za privrednike smo uveli i neke novine, odnosno kreiramo jedan fond gde oni bez potrebe za zapošljavanjem novih lica mogu da dobiju sredstva za opremanje i unapređenje svog poslovanja. Takođe, pokrenuli smo i program za subvencije u turizmu, tačnije za etno turizam, ali uz znatno rigoroznije kontrole u odnosu na raniji period”, naveo je Mančev.

Svi zainteresovani privrednici, poljoprivrednici i zaposleni u turizmu mogli su da se upoznaju sa merama i subvencijama koje im je obezbedila lokalna samouprava na javnoj raspravi koja je održana 23. februara.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar