Otvaranje 32, Međunarodne likovne kolonije “Poganovski manastir” 23. avgusta

Izložbom radova sa prošlogodišnjeg saziva u petak, 23. avgusta u galeriji “Metodi Meta Petrov” u Dimitrovgradu od 19:00 časova biće zvanično otvorena 32. Međunarodna likovna kolonija “Poganovski manastir”.

Kustos galerije Lana Đurov kaže za FAR da će u okviru ovog značajnog kulturnog događaja biti predstavljeni radovi Perice Donkova, Jelice Ašanin i Branka Nikolova iz Niša, Miće Mitića iz Dimitrovgrada, Nataše Dejanović Dimitrijević iz Vranja, Ane Cvejić i Marije Čolić iz Beograda, Teodora Ivanova iz Bugarske, Elene Drobenkove iz Rusije i Elene Zlatković iz Belorusije.

Navodi da će u kulturno-umetničkom delu programa nastupiti polaznici Muzičke škole “Dr Dragutin Gostuški”, kao i glumci, dok će koloniju, kako kaže, zvanično otvoriti v.d. direktora Centra za kulturu Albena Milev.

U ovogodišnjoj koloniji koja će biti održana od 23. do 31. avgusta učestvovaće 10 umetnika, a svoju inspiraciju na slikarska platna pretočiće Marija Maša Jovanović, Ivan Ranđelović, Miroslav Mandić, Nebojša Stojković (Joškin Šiljan) iz Srbije, Cvetina Geneva, Erina Bojanova, Marin Georgiev Marinov iz Bugarske, Tamara Osmajlić iz Crne Gore, Polina Izvekova iz Rusije i Zoran Ignjatović iz Slovenije.

Koloniju organizuje Centar za kulturu – Galerija “Metodi Meta Petrov”, a ova manifestacija osnovana 1993. godine i kroz koju su prošli umetnici sa skoro svih kontinenata uvrštena je među najznačajnije kulturne događaje u ovom delu Srbije i Balkana.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavič (arhiva FAR-a)

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar