PU Pirot: U protekloj nedelji otkriveno 295 saobraćajnih prekršaja

Prema najnovijem izveštaju Policijske uprave u Pirotu u protekloj nedelji na teritoriji Pirotskog okruga otkriveno je i sankcionisano 295 saobraćajnih prekršaja. Najviše prekršaja bilo je zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa – 102, zatim zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozilom – 63, upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola – 9, a ostalih prekršaja bilo je 121.

U istom periodu na teritoriji Policijske uprave u Pirotu, dogodilo se 13 saobraćajnih nezgoda, od toga tri sa povređenim licima, u kojima su dva lica zadobila lake telesne povrede i jedno lice teške telesne povrede, kao i 10 saobraćajnih nezgoda sa manjom materijalnom štetom.

Policijska uprava u Pirotu apeluje na vozače da prilagode brzinu kretanja vozilom i povećaju opreznost u saobraćaju, kao i da poštuju sva pravila saobraćaja kako bi stanje bezbednosti učesnika u saobraćaju bilo što povoljnije.

Takođe, u navedenom vremenskom periodu policijski službenici opšte nadležnosti intervenisali su po 105 slučajeva po prijavama građana.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar