Policijska uprava: Jedna osoba povređena u nezgodama, zabeleženo i 313 prekršaja

Za nedelju dana, od 30. septembra do 6. oktobra, u Pirotu se dogodilo 7 saobraćajnih nezgoda, otkriveno je 313 prekršaja, a policijski službenici opšte nadležnosti intervenisali su u 62 slučaja po prijavama građana.

Iz Policijske uprave u Pirotu, u nedeljnom izveštaju, saopštavaju da je u nezgodama jedna osoba lakše povređena, dok je u ostalim saobraćajkama desila samo manja materijalna šteta.

“U istom periodu, na području Policijske uprave u Pirotu, kontrolisano je 998 vozača, dok je otkriveno i sankcionisano ukupno 313 prekršaja, od toga 9 prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, od čega su 2 vozača zadržana u prostorijama Policijske uprave u Pirotu do otrežnjenja, 2 prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, 62 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozilom, 79 prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa na način koji je predvideo proizvođač vozila i 161 ostali prekršaj” – saopštavaju iz PU Pirot.

Od 07. do 13. oktobra 2024. godine, biće sprovedena Međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja (ROADPOL), koja je usmerena na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog korišćenja mobilnog telefona tokom vožnje, korišćenje slušalica u oba uha i nepropisno korišćenje audio, odnosno video uređaja.

Lj. F.

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar