PU Pirot: U akciji pojačane kontrole saobraćaja otkriveno 368 prekršaja

Prema najnovijem izveštaju Policijske uprave u Pirotu u dane vikenda u Pirotskom okrugu dogodila se jedna saobraćajna nezgoda gde je pričinjena samo manja materijalna šteta, a povređenih lica nije bilo.

U periodu od 10. do 12. februara na području Policijske uprave Pirot sprovedena je centralna akcija pojačane kontrole saobraćaja. Akcija je bila usmerena na otkrivanje prekršaja nepoštovanja ograničenja brzine kretanja vozila, nepropisnog preticanja, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, nepropisnog prevoza dece, nekorišćenja sigurnosnog pojasa, korišćenja mobilnog telefona tokom vožnje, kao i drugih prekršaja kojima se ugrožava bezbednost građana. U toku akcije, kako navode iz policije, otkriveno je ukupno 368 prekršaja – 12 vozača isključeno je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, a 1 vozač zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Iz policije apeluju na građane da poštuju propise saobraćaja.

Svi putevi na teritoriji PU Pirot su prohodni i saobraćaj se odvija nesmetano, a na svim putnim pravcima vidljivost je dobra, saopšteno je iz Policijske uprave Pirot.

Izvor. PU Pirot

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar