Pirotskoj firmi 3,25 miliona dinara za rekonstrukciju dela trotoara Balkanske ulice

Firma “Drumovi A&D” iz Pirota dobila je još jedan građevinski posao u Dimitrovgradu – za oko 3,25 miliona dinara sa PDV-om rekonstruisaće deo trotoara u Balkanskoj ulici, od raskrsnice sa Ulicom Nišava ka železničkoj stanici u dužini od 270 metara.

Kada se radovi završe, za šta imaju rok od 30 dana od dana uvođenja u posao, asfalt će na desnoj strani trotoara zameniti behaton ploče, a pored toga zameniće se i stari ivičnjaci u tom delu ulice.

“Radovi su iznuđeni lošim stanjem trotoara koji su nastali kao posledica nejednakog sleganja, dotrajalošću asfaltne podloge, održavanja drvoreda, prekopima na trotoaru i sličnog” – piše u tenderskoj dokumentaciji.

Na tender su se javila 3 ponuđača, a ponuda firme koja često dobija poslove u Dimitrovgradu bila je niža od ostalih – zajednička ponuda firmi takođe iz Pirota “Kubiktrans plus” i “MDS System” bila je 3,33 miliona dinara, a ponuda preduzeća “Mahherc” iz Niša i firme “Nema problema” iz Pirota bila je 3,28 miliona dinara.

Kako je stojalo u tehničkom opisu, predviđeno je samo investiciono održavanje trotoara na desnoj strani ulice, iako će u narednom periodu verovatno biti potrebno i održavanje trotoara na levoj strani ulice.

Lj. F.

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar