a

Snežana Simeonov: Počela rekonstrukcija dimitrovgradske gimnazije

Nakon ukidanja vanrednog stanja nastavljeni su započeti radovi na realizaciji projekta “Rekonstrukcija i sanacija gimnazije ‘Sveti Kirilo i Metodije'” u Dimitrovgradu, uz pomoć sredstava odobrenih od strane Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije.

This image has an empty alt attribute; its file name is 282-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 283-1024x683.jpg

Kako portal FAR saznaje od pomoćnika predsednika opštine Dimitrovgrad Bobana Petrova, iznos predviđenih sredstava je 227 miliona dinara, a izvođač radova je preduzeće “Lever Inženjering” iz Beograda.

On je dodao da rekonstrukcija obuhvata kompletnu izgradnju učionica i sportskih terena sa celokupnom opremom, kao i kompletnu zamenu vodovoda, kanalizacije i grejanja.

This image has an empty alt attribute; its file name is 284-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 285-1024x683.jpg

Direktorka gimnazije Snežana Simeonov istakla je za FAR da radovi treba da budu završeni za 240 dana, a da će se završni i maturski ispiti održati u Osnovnoj školi “Hristo Botev” u Dimitrovgradu.

O detaljima u telefonskom razgovoru za FAR govori Snežana Simeonov.

Novinar: Teodora Petrov
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Foto: Stefan Pavić
Produkcija: FAR TV
maj 2020

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar