MUP raspisao konkurs za 1.500 policijaca, od toga 33 u Pirotskom okrugu

Rok od 20 dana za prijavu imaju mladići i devojke koji žele da se jave na konkurs za posao policijca, saobraćajnog i graničnog policajca u policijskim stanicama i graničnim prelazami u Srbiji, a od ukupno 1.500 polaznika koji će se upisati u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, za područje Policijske uprave u Pirotu namenjena su 33 mesta.

Kako stoji u konkursu, za Pirotski okrug traže se 10 policajaca, 12 saobraćajaca i 11 graničnih policajaca, a pravo učešća na konkursu imaju državljani Srbije koji imaju prebivalište u ovoj državi najmanje jednu godinu neprekidno pre dana podnošenja prijave na konkurs i prijavljeno prebivalište na teritoriji organizacione jedinice za koju se raspisuje konkurs.

“Da kandidat nema manje od 18, a više od 30 godina starosti do dana zaključenja konkursa, da ima završeno srednje obrazovanje i vaspitanje u četvorogodišnjem trajanju, da ne postoje bezbednosne smetnje u skladu sa Zakonom o policiji, da poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom B kategorije, da ispunjava kriterijume zdravstvene, psihološke i fizičke sposobnosti, za zasnivanje radnog odnosa u Ministarstvu unutrašnjih poslova na radnom mestu u statusu ovlašćenih službenih lica i da nije isključen sa osnovne policijske obuke zbog teške povrede obaveza i dužnosti u toku stručnog osposobljavanja” – piše u konkursu.

Pravo učešća na konkursu ima i kandidat koji ne poseduje važeću vozačku dozvolu ukoliko uz konkursnu dokumentaciju dostavi potvrdu da je do dana zaključenja konkursa započelo obuku, uz obavezu da najkasnije do 31. januara naredne godine, Centru za osnovnu policijsku obuku dostavi overenu fotokopiju vozačke dozvole “B” kategorije.

Prijava na konkurs, sa dokumentacijom, podnosi se policijskoj stanici po mestu prebivališta kandidata, u roku od 20 dana od dana objavljivanja konkursa, 17. oktobra, a kandidat može podneti samo jednu prijavu.

“Prilikom podnošenja prijave kandidat se obavezno izjašnjava za koja se od ponuđenih radnih mesta prijavljuje na stručno osposobljavanje (policajac / saobraćajni policajac za poslove saobraćajnih nezgoda / granični policajac), pri čemu navodi njihov redosled” – kažu u MUP-u.

Uslovi konkursa i potrebna dokumentacija mogu se naći i na sajtu i sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku.

Lj. F.

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar