Dejan Kostić: MUP raspisao konkurs za policajce, za potrebe PU Pirot obučavaće se 34 polaznika

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije raspisalo je konkurs za upis 1.060 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici za potrebe svih 27 policijskih uprava u Srbiji. Od tog broja, 510 će se stručno osposobljavati za obavljanje poslova i zadataka uniformisanog policijskog službenika na radnom mestu policajac, 250 saobraćajni policajac i 300 na radnom mestu granična policija.

Oficir odeljenja policije PU Pirot Dejan Kostić je u telefonskom razgovoru za FAR rekao da je za potrebe Policijske uprave u Pirotu konkurs raspisan za 34 polaznika. Prema njegovim rečima, 10 polaznika će se obučavati za radno mesto policajca za potrebe policijskih ispostava Pirot, Babušnica, Bela Palanka i Dimitrovgrad – teritorija Policijske uprave u Pirotu i 24 polaznika za radno mesto graničnog policajca za potrebe stanice granične policije.

This image has an empty alt attribute; its file name is 461-1024x683.jpg

Kostić navodi da konkurs traje do 5. juna ove godine, a pravo učešća imaju kandidati sa ne manje od 18 i ne više od 24 godina starosti do dana zaključenja konkursa. Kada je reč o svršenim studentima Kriminalističko-policijskog univerziteta koji žele da pohađaju obuku, Kostić kaže, da za upis mogu da konkurišu svi zainteresovani do 27 godina starosti.

On, takođe, ističe da svaki kandidat mora da ima završenu srednju školu u četvorogodišnjem trajanju, ili završene osnovne strukovne, odnosno, osnovne akademske studije Kriminalističko-policijskog univerziteta (KPU). Navodi da polaznici moraju da poseduju i važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom “B” kategorije, kao i da ispunjavaju kriterijume zdravstvene, psihološke i fizičke sposobnosti za zasnivanje radnog odnosa u MUP-u na radnom mestu u statusu ovlašćenih službenih lica.

Detaljnije o uslovima konkursa za FAR govori Dejan Kostić.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Foto: Stefan Pavić
Produkcija: FAR TV
maj 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar