Više od tone sumnjive garderobe zadržano na graničnom prelazu Gradina

Carinski službenici su prethodnih dana na Terminalu Gradina prekinuli postupak i zadržali oko 6.800 odevnih predmeta zbog sumnje da povređuju pravo intelektualne svojine.

Na Terminalu Gradina je 8. februara prilikom kontrole robe iz Turske namenjene uvozniku iz BiH utvrđeno da za približno 250 kg garderobe postoji sumnja o povredi prava intelektualne svojine.

Reč je o 2.300 muških, ženskih i dečjih majica, kompleta, košulja, bluza, farmerica, torbi i čarapa sa oznakama robnih marki „Zara“, „Patrolne šape“, „Mini Maus“ i „Tomi Hilfiger“.

Narednog dana je na ovom istom robnom carinskom terminalu u kamionu koji je takođe za bosanskohercegovačko tržište iz Turske prevozio tekstilnu robu otkriveno da je gotovo 900 kg garderobe pod sumnjom da povređuje pravo intelektualne svojine brendova „Kelvin Klajn“, „Tomi Hilfinger“, „Polo“, „Guči“, „Armani“, „Pol end šark“, „Lakost“, „Najk“ i „Adidas“.

Zadržano je oko 4.500 muških košulja, jakni, trenerki, donjeg veša i dečje garderobe sa likovima i oznakama Spajdermena, Patrolnih šapa i Mikija Mausa.

Carinska služba ima obavezu da za svaku robu za koju se posumnja da je plagijat prekine carinski postupak i o tome obavesti nosioca prava, odnosno njegovog ovlašćenog predstavnika.

Izvor i foto: Uprava carina Republike Srbije

Сподели публикация
Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар