U Dimitrovgradu održana sednica UO Asocijacije sportskih centara Srbije – Dragan Perić za FAR: „Težićemo uspostavljanju regionalne saradnje!“

U edukativno-obrazovnom centru u Dimitrovgradu danas je održano 68. zasedanje Upravnog odbora Asocijacije sportskih centara Srbije (ASCS). Sednicom, na čijem dnevnom redu se je našlo 5 tačaka, je predsedavao Dragan Perić, predsednik ASCS-a i direktor Sportskog centra „Čair“ iz Niša. Na sednici je prisustvovalo 6 od ukupno 11 članova. Članovi UO ASCS-a jednoglasno su za potpredsednika ovog tela izabrali Branka Bogićevića, direktora Sportskog centra Paraćin. Takođe, formirana je i sedmočlana takmičarska komisija koja će biti zadužena za organizaciju sportskih igara ASCS – Paraćin 2018.

Domaćin skupa, direktor STC-a, a ujedno i član UO Asocijacije Vasil Andrejev kaže u izjavi za FAR da je valika čast što su se danas u Dimitrovgradu okupili direktori uticajnih sportskih centara u Srbiji.

„Sportsko turistički centar „Caribrod“ kao član UO Asocijacije aktivno učestvuje u radu, sa različitim predlozima i sugestijama koje iznosi na ovakvim skupovima. ASCS ima veoma važnu ulogu u donošenju nekih odluka u vezi sporta u Srbiji, kao što su recimo učešće u pisanju Zakona o sportu, određenih akata i slično. Jedan od ciljeva Asocijacije je da se sportski centri u zemlji okupe na jednom mestu, da se međusobno konsultuju i sarađuju, kao i da razmenjuju iskustva.

Ja sam sa svojim gostima obišao prostorije u Sportskoj hali i mogu da kažem da zaista imponuje kada svi ti uticajni sportski radnici pohvale vaš rad i budu impresionirani onim što su videli. To će za nas predstavljati dodatni motiv da u narednom periodu još bolje radimo i da unapredimo naš Sportski centar na svim nivoima. Asocijacija ima podršku svih struktura vlasti u zemlji i mislim da smo na dobrom putu da ostvarimo sve ideje koje smo zamislili. Ove godine sportske igre Asocijacije biće održane u Paraćinu, a mi ćemo se u bliskoj budućnosti potruditi da te igre dođu i u Dimitrovgrad“ – istakao je Andrejev.

Dragan Perić, predsednik Asocijacije sportskih centara Srbije rekao je za portal FAR da Asocijaciji nije u interesu da okuplja samo uticajne i velike sportske centre u zemlji, već naprotiv da pomogne i uključi u svoj sistem i ostale manje razvijene sredine.

„Mi smo se u prvom kvartalu ove godine dogovorili da se Asocijacija proširi i da bude na teritoriji cele Srbije. Ja sam kao predsednik ASCS-a dobio ovlašćenja od Skupštine asocijacije da sastavim Upravni i Nadzorni odbor. Uradio sam to na način da sam birao ljude po regionima, tako da sada imamo tri predstavnika iz Beograda i po jednog iz Kragujevca, Zrenjanina, Novog Sada, Niša, Paraćina, Kruševca, Užica i naravno Dimitrovgrada. Jedan od naših ciljeva je da se zajednički uključujemo u posete svim tim regionima, posebno pograničnim sredinama, da vidimo sa kakvim se sve problemima susreću sportski centri i da li mi možemo da budemo od koristi njima. Mi želimo i da omasovimo Asocijaciju. U jednom periodu je došlo do stagnacije. Mnogi sportski centri su prestali da budu javna preduzeća, pa su postali ustanove, što je proizvelo jednu situaciju gde su plate zapošljenih u tim centrima bile značajno smanjene i oni su direktno zavisili od osnivača. Ljudi nisu mogli da plaćaju članarine i došlo je do problema u funkcionisanju centara.

Takođe, naša ideja je da pomerimo granice i da proširimo Asocijaciju i na zemlje u regionu, kao što su recimo Bugarska, Crna Gora, Slovenija, Republika Srpska, Makedonija i dr. Mi imamo stalnu konekciju sa sportskim centrom Borik iz Banja Luke. Sa sportskim centrima Skoplje i Ohrid iz Makedonije pre nepunih mesec dana sam dogovorio saradnju u vidu njihovog učešća na igrama u Paraćinu. Osim upostavljanja regionalne saradnje, jedan od naših glavnih zadataka biće da podignemo i pomognemo naše sportske centre koji su trenutno u veoma lošoj situaciji, kao što je slučaj recimo u Novom Pazaru, Aranđelovcu, Zaječaru, Majdanpeku, Boru, Leskovcu. Mi imamo veliku podršku resornog Ministarstva i državnog sekretara za sport gospodina Predraga Peruničića, koji nam pružaju veliku pomoć i podržavaju naš rad“ – zaključio je Perić.

Asocijacija sportskih centara Srbije organizovaće od 21. do 25. maja ove godine sportske igre u Paraćinu. Prijavljeno je 11 sportskih centara, a očekuje se učešće oko 200 takmičara.

  A. Todorov

Foto: Slaviša Milanov / Aleksandar Todorov

Написал/ла

Александър Тодоров е роден през 1984 година в Пирот. Основно и средно училище завършва в Димитровград. Още от гимназиалните дни проявява интерес към журналистиката, предимно в областта на спортната журналистика. Завършил е Факултет по славянски филологии (специалност българска филология ) - Софийски Университет „Св. Климент Охридски“. В рамките на програмата по професионална практика в периода 2012-2013 година, работи като журналист, водещ и преводач в радио-телевизия Цариброд в Димитровград, където получава основни знания в областта на радио и телевизионна журналистика. В Народната библиотека “Детко Петров“ в Димитровград като филолог е ангажиран върху работата на инвентаризацията на библиотечния материал. Пише статии и се занимава с преводаческа дейност. Специални интереси: литература, спорт, култура, филм, опазване на околната среда, селско стопанство, трансгранично сътрудничество.

Без коментар

Оставете коментар