Na „Gradini“ zlato i srebro sakriveno u zarđaloj hidrauličnoj dizalici

Carinici su 23. juna na “Gradini” zaplenili oko 900 grama zlatnog i srebrnog nakita sakrivenog u šupljinama hidraulične dizalice u autobusu.

Prekršaj je otkriven kada je na ulazu u zemlju za kontrolu pristigao turski autobus koji saobraća na liniji Istanbul-Novi Pazar.

Pošto su putnici sa svojim prtljagom radi kontrole napustili autobus, carinici su pristupili pregledu samog vozila i tom prilikom su u boksu za alat pronašli zarđalu hidrauličnu dizalicu koja je izazvala njihovu sumnju, jer je delovala potpuno neupotrebljivo.

Ispostavilo se da je sumnja bila opravdana, jer kada je dizalica rasklopljena, u njenoj unutrašnjosti pronađeni su paketići zlatnog i srebrnog nakita, sa ispisanim imenima primalaca, što nesumnjivo ukazuje na to da je u pitanju krijumčarenje radi dalje preprodaje.

U šupljinama dizalice bilo je sakriveno oko 50 komada zlatnog nakita, prstenja, lančića, narukvica, minđuša i medaljona, teških oko 200 grama i 50 srebrnih narukvica težine oko 700 grama, čija je ukupna vrednost procenjena na gotovo milion dinara.

Zlatni i srebrni nakit su privremeno zadržani, a protiv 23-godišnjeg vozača autobusa, našeg državljanina iz Novog Pazara, pokrenut je prekršajni postupak pred nadležnim sudom.

Izvor i foto: Uprava carina Republike Srbije

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар