Milojko Pantić na protestu u Nišu: Odlazak Vučića na proleće, kada gora ozeleni

Kako da smenimo vođu državnih razbojnika? Lako. Treba nastaviti sa ovim mirnim i dostojanstvenim protestima, a onda na proleće, kad gora ozeleni, moramo svi da se okupimo u Beogradu, opkolimo Skupštinu i Predsedništvo, i tu ostanemo sve dok taj uzurpator i kralj kupleraj demokratije ne ode, kazao je večeras u Nišu novinar Milojko Pantić.

Pred oko hiljadu okupljenih na četvrtom protestu „Stop teroru-za Niš bez straha“, koji je deo protesta “1 od 5 miliona”, Pantić je kazao da su se građani Srbije pobunili protiv “vlasti Ali Babe i 40 državnih razbojnika”, koji su Srbiju “pretvorili u svoju pećinu Sezam”, i da ta pobuna neće i ne sme stati.

This image has an empty alt attribute; its file name is 20-1024x680.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 21-680x1024.jpg

On je rekao da nakon smene predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovih “državnih razbojnika”, treba formirati privremenu Vladu, koja će raspisati izbore za Ustavotvornu skupštinu, ali po novom izbornom zakonu koji će “zabraniti učešće komunističko-nacionalističko-mafijaškoj koaliciji koja 30 godina uništava Srbiju”.

– Pokojni Zoran Đinđić je bio u pravu kada je kazao da svaka država ima svoju mafiju, a da samo u Srbiji mafija ima svoju državu. U ovom koji nam je uzurpirao državu, samozvanom “studentu generacije”, još uvek teče krv huligana koje je nekada predvodio Arkan. Arkan je i dalje njegov “komandant”, a mi smo za njega “ološi”- rekao je Pantić.

This image has an empty alt attribute; its file name is 22-1024x680.jpg

On je kazao da na protestima učestvuju pristojni građani, a da ih podržava i “najznamenitiji Srbin današnjice Novak Đoković”, koji, kako je rekao, nikada nije bio na balkonu Skupštine grada Beograda jer “nije želeo da dozvoli da se njegov uspeh politizuje, a svetlost njegovih pobeda obasja uzurpatora Vučića i njegovu vlast”.

– Sa građanima nije jedino patrijarh srpski Irinej, koji je prodao Isusovu veru za Vučevu večeru-kazao je, dodajući da je, zato, među okupljenima u Nišu video sveštenike SPC, kojima je važniji narod od vlasti.

This image has an empty alt attribute; its file name is 23-1024x680.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 24-1024x680.jpg

Profesor Filozofskog fakulteta Zoran Dimić je dodao da je aktuelna vlast uzurpirala sve institucije u zemlji, od mesne zajednice do Skupštine Srbije, a da su građani izbačeni iz njih, te im i ne preostaje ništa drugo do “ulice”. On je kazao da svrha ovih protesta ne sme biti promena političke garniture, već radikalna promena načina upravljanja institucijama, koje moraju raditi na korist svih građana.

Na protestu su ponovo zahtevane ostavke ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović i gradonačelnika Darka Bulatovića, vraćanje osnivačkih i upravljačkih prava gradu Nišu nad aerodromom „Konstantin Veliki“, „Jugoistokom“ i Regionalnom privrednom komorom, kao i zaustavljanje partijskog zapošljavanja, oduzimanja imovine od strane javnih izvršitelja i isključenja struje socijalno ugroženim građanima.

This image has an empty alt attribute; its file name is 25-1024x680.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 26-1024x680.jpg

Zatraženo je rasvetljavanje serije noćnih paljevina automobila u Nišu, obezbeđivanje svih pružnih prelaza, „oslobađanje zarobljenih medija“, formiranje regionalnog javnog servisa u Nišu i smanjenje cene usluga Gradske toplane.

Protest je počeo minutom ćutanja za Stanicu Gligorijević, koja je poginula prekjuče na naplatnoj rampi Doljevac, kada je u vozilo u kojem se nalazila, kako je rečeno, u punoj brzini “udario bahati vozač direktora Koridora Srbije Zorana Babića”.

This image has an empty alt attribute; its file name is 27-1024x680.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 28-1024x680.jpg

Nakon okupljanja na trgu, učesnici protesta otišli su u šetnju širim centrom grada. Nosili su srpske zastave i transparente “Ovo je bre naš grad”, “Pobunjeni gradovi”, “Botov je”, “Nas je ipak više”, “Vi idite mi ostajemo”, “A preko babe ubijaš glasove”, “Vratite nam strujomere”… Skandiralo se “Hapšenja”, “Ostavke”, “Vučiću p….u”, “Vučiću lopove”, “Lopovi”.

Sledeći protest je najavljen za petak 8. februar. Organizator protesnih okupljanja je Pokret mladih “Za Niš bez straha”.

Zorica Miladinović, Niš (Danas)

Foto: Žiža Kostić

Написал/ла
Без коментар

Оставете коментар