a
 

Božićno-novogodišnji koncert 16. decembra u Gradskoj kući u Nišu

   Povodom božićnih i novogodišnjih praznika Generalni konzulat Republike Bugarske u Nišu, Stolična opština Sofija i Muzička škola u Nišu organizuju u petak, 16. decembra praznični koncert. Na svečanosti će učestvovati gosti iz Bugarske – Novislav Mihajlov – violina i Galina Apostolova – klavir, kao i orkestar muzičke škole iz Niša.

   Manifestacija pod pokroviteljstvom gradonačelnika Niša, Darka Bulatovića održaće se u holu Gradske kuće u Nišu. Početak je zakazan za 18:00 časova.

 А. Todorov

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar