a
 

Koncert folklornih ansambala iz opštine Mirkovo iz Bugarske u subotu u Dimitrovgradu

U subotu 13. maja, u sali Centra za kulturu u Dimitrovgradu, biće održan koncert folklornih ansambala „Svetlina 1905“ (s. Bunovo) i „Otec Paisij 1901“ (s. Smolsko) iz opštine Mirkovo, R. Bugarska. Gosti iz susedne Bugarske predstaviće se dimitrovgradskoj publici bogatim repertoarom narodnih pesama i igara, kaže za FAR Gordana Rančev, predsednik udruženja „BalkanARHitrav“ iz Dimitrovgrada.

Organizatori koncerta su udruženje „BalkanARHitrav“ i „Centar za kulturu“ – Dimitrovgrad. Početak koncerta zakazan je za 19:00 časova, a ulaz je slobodan. 

Zahvaljujući saradnji sa dimitrovgradskim udruženjem, opština Mirkovo je 31. marta ove godine predstavila svoje običaje i tradiciju u Dimitrovgradu.

 A. Todorov

Foto: Aleksandar Todorov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar