a
 

Pozorište „Hristo Botev“ oduševilo publiku i žiri u Topolovgradu

Pozorište „Hristo Botev“ pri Centru za kulturu Dimitrovgrad nastupilo je 16. maja na 22. festivalu komedije pantomime i satire „Velko Knev“, koji se održava od 15. do 21. maja u Topolovgradu, gradu na istoku Bugarske, na samoj granici sa Turskom.

Glumci dimitrovgradskog pozorišta izveli su komad „Ženidba“, u režiji Tamare Jankov, a publika u Topolovgradu je gromoglasnim aplauzom još jednom pokazala da ceni i poštuje teatar „Hristo Botev“, koji je jedini ansambl sa 2 velike nagrade „Zlatna kamila“ koje se dodeljuju u Topolovgradu.

Žiri, koji će ove godine odlučivati o najboljim predstavama je u sastavu Borislav Čakrinov, predsednik, reditelj i direktor pozorišta u Burgasu, Bogdana Kosturkova, dramaturg u Teatru „Sofija“, Kalin Srmenov, glumac i Vlčo Janev, reditelj i glumac u Jambolskom pozorištu „Nevena Kokanova“.

Za gran pri festivala „Zlatnu kamilu“ takmiči se 17 pozorišnih trupa iz 7 zemalja (Bugarska, Turska, Ukrajina, Moldavija, Grčka, Makedonija i Srbija).

Žiri je predstavu „Ženidba“ ocenio visokim ocenama, a predsednik žirija, Boris Čakrinov, istakao je da on već duže na glumce pozorišta „Hristo Botev“ ne gleda kao na amatere, već na prave profesionalce. Čakrinov je ocenio da je i ove godine sa uživanjem gledao dimitrovgradske glumce, a jedine zamerke imao je na neke delove rediteljskih rešenja.

Festival u Topolovgradu završava u nedelju 21. maja, dodelom nagrada najboljim glumcima i predstavama.

Pozorište „Hristo Botev“ i ansambl predstave „Ženidba“ već danas očekuje još jedan nastup. U Lebanu se održava međuokružno takmičenje amaterskih pozorišta Srbije, kao kvalifikaciono takmičenje za smotru najboljih amaterskih pozorišnih trupa Srbije. Početak predstave u Lebanu zakazan je za 20:00 sati.

T. Aleksov

Foto: Toni Aleksov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Toni Aleksov je rođen je 1974. godine u Dimitrovgradu. Novinarstvom je počeo da se bavi u radio-televiziji Caribrod još kao gimnazijalac, a kasnije je u dva navrata profesionalno angažovan (1995-1997. i 2000-2004.). Kratko vreme obavlja dužnost zamenika glavnog i odgovornog urednika. Uz novinarski deo posla, bio je i snimatelj i montažer. Pored rada u RT Caribrod, Aleksov je bio i saradnik BK televizije tokom 2003. godine, a izveštavao je i za Radio Pirot, Plus Radio i Radio Belle amie. Pohađao je nekoliko kurseva u organizaciji ANEM-a (istraživačko novinarstvo, digitalna audio montaža, radio izveštavanje, čuvanje i obrada podataka). Učesnik je mnogobrojnih kvizova na nacionalnim televizijama - „Uzmi ili ostavi“, „Milioner“, „Da li ste pametniji od đaka petaka“, „Visoki napon“, „Potera“. Aleksov je bivši košarkaš i trenutno trener mlađih kategorija Košarkaškog kluba „Dimitrovgrad“. Zaposlen je u Centru za kulturu Dimitrovgrad na poslovima dokumentariste. Autor je nekoliko projekata koji se realizuju u Centru za kulturu.

Bez komentara

Ostavi komentar