U volonterskom timu Nišville jazz festivala – i jedna volonterka iz Dimitrovgrada

U volonterski program ovogodišnjeg „Nišville jazz festivala” uključilo se 300 volontera iz gradova Srbije i regiona, a među njima i jedna mlada volonterka i Dimitrovgrada. Reč je o Mili Mladenov, budućoj maturantkinji Gimnazije „Sv. Kirilo i Metodije“, koja je Dimitrovgrađanima poznata i kao pevačica benda „Imagination theory“.

Kao članica volonterskog tima Mila je raspoređena u sektoru za marketing, pa će njena zaduženja u narednih nekoliko dana biti aktivnosti vezane za reklamu samog festivala. Kako otkriva, ovo je njeno prvo volontersko učešće u nekoj manifestaciji, pa samim tim za nju predstavlja veoma značajno iskustvo.

Koje su, iz perspektive naše sagovornice, dobre strane volontiranja na jednom ovakvom muzičkom festivalu?

“Volontiranje na Nišvilu nudi nam pre svega dobru muziku, lepu atmosferu, jako lep doživljaj, ali i iskustvo. S druge strane, volonterski rad nam pruža priliku da vidimo kako izgleda bekstejdž na jednom tako velikom i poznatom festivalu, da upoznamo poznate muzičare, da stvaramo nova poznanstva, da nešto radimo, a da se u isto vreme zabavimo”, komentariše Mila.

Iako su aktivnosti vezane za ovogodišnji „Nišville” tek na početku, a program zvanično počinje sutra, 10. avgusta, Mila tvrdi da za sada ima jako pozitivno mišljenje o organizaciji festivala. Mada je volonterska avantura tek počela, veruje da se njeni utisci do kraja festivala neće promeniti.

“Za mene volonterski rad predstavlja priliku da dam svoj doprinos nečemu, da pomognem da se nešto realizuje, a da radeći to, pomognem i sebi. Preporučujem svim mojim vršnjacima da se uključe – lepo je ulagati trud i znati da neće ostati neprimećen”, kaže ona.

D. Jelenkov

Foto: Iz albuma Mile Mladenov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la

Dijana Jelenkov rođena je 1988. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završila je u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja obrazovanje na Filozofskom fakultetu u Nišu (na osnovnim studijama Srbistike) i Novom Sadu (gde završava master studije na studijskom programu Srpska filologija: srpski jezik i lingvistika). A onda seda u voz i vraća se u Dimitrovgrad. Kako je uvek bila od one dece koja više vole da ispod drveta čitaju knjigu nego da igraju žmurke, odmalena se interesuje za književnost i jezik, i naročito za dijalekat svog kraja. Leksika govora Dimitrovgrada bila je i predmet njenog master rada – rečnika sa preko 2000 reči koje su u upotrebi u ovom lokalnom govoru. U slobodno vreme bavi se pisanjem (uglavnom proze, i povremeno poezije), i prevođenjem književnih tekstova sa bugarskog jezika na srpski (a kada joj dođe, i obrnuto). Nekada davno, radove iz oblasti dečjeg stvaralaštva objavljivala je u zborniku „Radovićev venac“, pesničkoj zbirci „Razigrani snovi“ i dečjem časopisu „Drugarče“. U novije vreme, neki od njenih tekstova pojavili su se u časopisu „Nedogledi“ Filozofskog fakulteta u Nišu, te u književnim časopisima „Trag“ i „Majdan“. 2015. i prva polovina 2016. godine bile su plodne za bujanje književničke sujete – donele su joj drugu nagradu na konkursu „Vojislav Despotov“ u Novom Sadu, treću na konkursu za satiričnu priču u okviru Nušićijade u Ivanjici, kao i mesto među tri nagrađene priče na konkursu magazina Crna ovca (blacksheep.rs); svojim pisanijima zauzela je prostor i u zborniku „Crte i reze 6“ (zbirci najboljih radova sa konkursa „Andra Gavrilović“ u Svilajncu), kao i u poetskom zborniku „Sinđelićeve čegarske vatre 26“ književnog udruženja Glas korena iz Niša. Njene kratke priče našle su se među izdvojenima i na naredna dva konkursa Crne ovce. Zajedno sa kolegom Ratkom Stavrovim i gospođicom Dorotejom Todorov objavila je prozno-poetsku zbirku "Dodir". Nije odolela ni iskušenju da se oproba kao novinar – na poziciji prevodioca i autora sarađivala je sa onlajn časopisom EMG magazin, a povremeno objavljuje tekstove i na portalu blacksheep.rs.

Bez komentara

Ostavi komentar