a
 

Bosilegradski planinari osvojii Besnu kobilu

Još jednu uspešnu akciju upisalo je u ovogodišnji planinarski dnevnik sportsko udruženje za planinarstvo „Mladost“ iz Bosilegrada. 15 bosilegradskih planinara učestvovalo je u jučerašnjem pohodu na Besnu kobilu i osvojilo njen najviši vrh – 1923 m.

Akciju je organizovao planinarski klub „Železničar 2006“ iz Vranja, a pored Bosilegrađana, učestvovali su planinari iz Vranja, Osogova i Krive Palanke.

Ova planinska lepotica jugoistočne Srbije pripada planinama Rodopskog sistema i svojevrsna je ekološka oaza sa šumovitim pejzažima i bogata pašnjacima, borovnicama i raznovrsnim planinskim cvećem, te je rado posećuju planinari i turisti iz Srbije, Bugarske, Makedonije i drugih zemalja.

Planinarima i ljubiteljima prirode iz Bosilegrada i ovoga puta podršku je pružila opština Bosilegrad, a u SUP-u „Mladost“ kažu da ih 18. novembra očekuje još jedna akcija, koju organizuje planinarsko društvo „Preslap“ iz Niša. Reč je o usponu na Veliki i Mali Strešer na planini Vardenik, jugozapadno od Vlasinskog jezera.

P. Videnov

Foto: iz foto albuma Nenada Aleksandrova

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar