Lideri Grčke, Bugarske, Rumunije i Srbije 8. decembra u Beogradu o ekonomskoj saradnji, regionalnoj stabilnosti i evrointegracijama Srbije

Lideri Grčke, Bugarske, Rumunije i Srbije sastaće se u petak, 8. decembra, u Beogradu, dva meseca nakon samita u Varni, zbog razgovora o ekonomskoj saradnji, regionalnoj stabilnosti i evrointegracijama Srbije.

Nakon susreta u Varni, u Bugarskoj početkom oktobra, predsednik Srbije Aleksandar Vučić biće domaćin premijerima Grčke, Bugarske i Rumunije, Aleksisu Ciprasu, Bojku Borisovu i Mihaju Tudozeu.

Premijer Grčke doputovaće u Beograd 8. decembra, svega nekoliko sati po završetku posete turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogana Atini, navodi portal tornosnews.gr.

Četvorica lidera sastaće se po drugi put kako bi potvrdili posvećenost saradnji u korist svojih zemalja, ali i drugih država na Balkanu, piše grčki portal.

Vučić, Cipras, Borisov i Tudoze će razgovarati o ekonomiji, transportu, dešavanjima na Zapadnom Balkanu, očuvanju i jačanju regionalne stabilnosti i evropskoj perspektivi zemalja u regionu.

Bugarska će u prvih šest meseci 2018. godine predsedavati EU.

Medju temama razgovora lidera Srbije, Grčke, Bugarske i Rumunije 8. decembra u Beogradu biće i predstojeći zajednički projekti Grčke i Turske koji bi trebalo da budu dogovoreni tokom Erdoganove posete Atini, naveo je portal tornosnews.gr.

Potpredsednik Vlade Turske Hakan Čavušoglu rekao je pre nekoliko dana turskim medijima da će Erdogan razgovarati sa grčkim zvaničnicima o autoputevima koji će povezivati dve susedne zemlje.

 Izvor: Beta/tornosnews.rs

Foto: facebook Boyko Borissov (arhiva)

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar