a
 

Iz štampe izašao roman „REZ“ dimitrovgradskog pisca Emila Petrova

Iz štampe je ovih dana izašao roman “REZ” dimitrovgradskog proznog pisca i pesnika Emila Petrova.

Knjigu je izdala izdavačka kuća „Vrane“ iz Niša, dizajn korica potpisuje Vladimir Laci Krstić, dok je lektor romana Milena Stojanovoć.

Emil Petrov je rođen u Dimitrovgradu i član je Udruženja književnika Srbije. Do sada je objavio 5 zbirki pesama – “Izgubljena ostrva” (1996), “U izgubljenom  gradu” (2000), “Let kroz sumrak” (2003), “Potonuli brodovi” (2007), “Glina prašina i malo sećanja” (2013) i roman “Crna šuma” (2009).

Njegov najnoviji roman “REZ” je već odmah privukao veliku pažnju čitalačke publike, a može se po ceni od 500 dinara nabaviti na novinskom kiosku “SM” u centru Dimitrovgrada.

Na portalu FAR uskoro intervju sa Emilom Petrovim.

P. Videnov

Dizajn korica: Vladimir Laci Krstić

Foto: Petar Videnov

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Latest comment

Ostavi komentar