a
 

Čišćenje Rakitske reke i kulturno-muzički performans u subotu u Rakiti

Pokret Odbranimo reke Stare planine organizovaće u subotu, 24. novembra ekološku akciju u znak podrške meštanima sela Rakita u zaštiti Rakitske reke i uopšte očuvanja reka na ovom području.

Kako je objavljeno na fejsbuk grupi Odbranimo reke Stare planine, subotnji dan biće u znaku čišćenja reke, koje počinje u 10:00 časova, te su aktivisti ovog pokreta pozvali sve zainteresovane građane da se odazovu akciji. Planirana je i projekcija filma „Crna senka zelene energije“ u 16:00 časova, kao i koncert Vid Marjanović aka DJ Estray / grupa Dis Acoustic.

Ovoj akciji prethodiće večerašnjа tribina pod nazivom: „Opravdanost izgradnje malih hidroelektrana na području Pirotskog okruga“, koju u Narodnoj bibloioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu od 18:00 sati organizuje udruženje građana „Jerma – Erma“.

P. Videnov

Plakat: Odbranimo reke Stare planine

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar