Nišville obeležava Svetski dan džeza: 30. aprila u Dimitrovgradu blues rock band Kolege

Nišville jazz festival će i ove godine tradicionalno, osmi put za redom obeležiti Svetski dan džeza u utorak, 30. aprila koncertima u dve države i četiri grada! Pored programa u Srbiji, Nišville će se za „International Jazz Day“ predstaviti i u Tirani, glavnom gradu Albanije.

This image has an empty alt attribute; its file name is 502-1024x683.png

Koncerti će biti održani u sledećim gradovima: Dimitrovgrad, Bujanovac, Tirana i Niš. Nišville će u svim gradovima predstaviti bendove sa niške jazz, blues i world music scene, a u pomenutim gradovima priključiće im se i domaći muzičari da bi se oficijelni program spontano pretvorio u jam session, što po tradiciji predstavlja poseban užitak za publiku, ali i za muzičare na bini.

This image has an empty alt attribute; its file name is 503-1024x683.jpg

Ovom prilikom, u Tirani će gostovati niški etno jazz sastav Jazzotheria u hotelu Ragner, u Centru za kulturu u Dimitrovgradu nastupiće blues rock band Kolege, a u Domu kulture u Bujanovcu sviraće world music sastav Irish Clovers. Svi programi počinju u 19:30 časova.

This image has an empty alt attribute; its file name is 504-1024x683.jpg

U Nišu će u utorak, 30. aprila od 13:00 sati biti održan matine koncert ispred Nišville Jazz Muzeja (Hamam) u Tvrđavi (Jazz museum stage), gde će nastupiti sledeći bendovi: Nišville Youth Arkestra, South Rail Messengers i Sirius A Dis Arkestra.

This image has an empty alt attribute; its file name is 505-1024x683.jpg

Celovečernji program u Nišu biće i ovom prilikom održan u klubu Feedback, sa početkom od 21:00 sat. Nosioci programa biće niški jazz fusion sastav Stone Heads, a nastupiće i poznati uigrani dvojac DJ Master Flow iz Novog Sada i DJ Loptica iz Niša. Po tradiciji, predviđen je i jam session na kome će nastupiti mnogi niški renomirani muzičari jazz, blues, soul, funk i srodnih muzičkih pravaca.

Ovom prilikom pozivamo muzičare svih generacija da se pridruže proslavi Svetskog dana džeza, da ponesu svoje instrumente i budu deo ekipe koja po običaju kroz spontano „džemovanje“ donosi neponovljiva i dragocena iskustva i muzičarima i publici.

Za sve programe povodom međunarodnog dana džeza, ulaz je besplatan!

Poslednji dan aprila proglašen je od strane UNESCO-a na inicijativu Herbija Henkoka za Internacionalni dan džeza. Obeležava se od 2012. godine, uz obrazloženje da je u poslednjih 100 i više godina, džez postao glas slobode i tolerancije u brojnim zemljama sveta.

Izvor i foto: Nišville press team

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar