Okrugli sto „SIDA – prevencija i zaštita“ u bosilegradskoj gimnaziji

Zavičajno udruženje građana „Caribrod“ iz Niša organzovalo je juče okrugli sto u gimnaziji u Bosilegradu na temu „SIDA – prevencija i zaštita“. Tribini su prisustvovali učenici završnih razreda i zaposleni u ovoj ustanovi.

Biljana Kocić, redovni profesor Medicinskog fakulteta u Nišu, deci je detaljno prezentovala kakvo je oboljenje SIDA, kako se prenosi i živi sa njom. Ona je objasnila đacima da mogu izvršiti anoniman i bezplatan test na sidu.

This image has an empty alt attribute; its file name is 615-1024x683.jpg

Osim učenika četvrtog razreda, okruglom stolu su prisustvovali direktor gimnazije Vladimir Grigorov i nekoliko profesora u toj ustanovi, kao i bosilegradski novinari.

Ovaj događaj je realizovan u saradnji sa bugarskim konzulatom u Nišu, a u okviru projekta „Kulturni centar Caribrod – širenje mreže kulturnih, informacionih i literarnih aktivnosti u Srbiji“.

Projekat je finansijski podržalo Ministarstvo spoljnih poslova Republike Bugarske.

 B. Ivanov

Napisao/la

Божидар Иванов е роден през 1970 година. Макар че икономист по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1998 год. в Центъра за култура „Босилеград” - Радио-телевизия Босилеград, където като журналист и водещ вече 18 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Иванов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-водещ от 1998 до 2016 година, зад когото са наредени часове емисии, интервюта, репортажи... Сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с Радио телевизия Фокус, Телевизия 017 и Българското национално радио. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия, лауреат на значими журналистически признания, участник във всички семинари на BBC и активен участник в опазването на информирането на майчин български език чрез Комисията по информиране при Националния съвет на българското малцинство в Сърбия в първите два състава.

Bez komentara

Ostavi komentar