Više od 300 usluga MUP-a mogu se platiti elektronskim putem

Sve uplate za više od 300 usluga koje pruža Ministarstvo unutrašnjih poslova vezane za lična dokumenta, ali i druge usluge, građani Srbije moći će da plate elektronskim putem, preko portala eUprava „Plati“, kreiranjem jedinstvene uplatnice.

Usluga „Plati“ dostupna je na adresi www.plati.euprava.gov.rs, kao i na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova www.mup.gov.rs u rubrici građani – dokumenta građana.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je istakao je da je MUP prvi organ državne uprave koji je građanima omogućio da takse i naknade za usluge plate jednostavno i lako, bez čekanja u redovima, elektronskim putem. Naveo je da je ova nova e-usluga MUP-a Srbije značajna ne samo za građane, već i za privredu i firme,

„Ovaj sistem će značiti građanima jer će vrlo jednostavno, elektronski, moći da plate usluge MUP-a putem interneta, e-bankinga, mobilnih aplikacija i po prvi put, prilikom podnošenja zahteva, neće morati da nose papirni dokaz o uplati“, rekao je direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Mihajlo Jovanović i dodao da će se dalje raditi na tome da ovaj vid plaćanja počnu da koriste i svi ostali državni organi”,

Direktor Uprave za trezor Marko Gvero je istakao da je digitalizacija naša sadašnjost i da će ovaj servis omogućiti poboljšanje usluga državnih organa i značajno olakšati razna plaćanja građanima. Prema njegovim rečima, sistem je uspostavljen na zahtev građana i potrebe da se olakša i pojednostavi plaćanje.

This image has an empty alt attribute; its file name is 263-1024x683.jpg

Usluga „Plati“ omogućiće građanima da umesto popunjavanja nekoliko uplatnica, preko portala eUprave kreiraju jedinstvenu uplatnicu i uslugu plate elektronski Dina, Viza, Master i Maestro karticom i integrisanim elektronskim bankarstvom.

Takođe, uplatu će moći da obave i na šalterima policijskih stanica, a biće im omogućeno i da sa jedinstvenom uplatnicom koju su dobili preko usluge „Plati“ plaćanje obave u bankama i poštama.

Izvor i foto: mup.gov.rs

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar