Bosilegrad: Požar na Ramnom delu gotovo je ugašen, pojavljuju se nova žarišta požara u okolnim selima

Vatra, koja je pre tri dana krenula sa uzvišenja Ramni del i proširila se ka naseljima Magurka i Izvorštica, skoro je ugašena, rekao je predsednik opštine Bosilegrad i šef Kriznog štaba za vanredne situacije, Vladimir Zaharijev, javlja Radio Bosilegrad.

„Nema povređenih ljudi i oštećenih kuća, požar je skoro ugašen, ali i dalje dežuramo 24 časa dnevno. U gašenju požara učestvovalo je šest vatrogasnih jedinica iz Bosilegrada, Surdulice, Vladičinog Hana i Vranja, među kojima su bili i predstavnici Ruskog humanitarnog centra. Učestvovali su i meštani dobrovoljci, zaposleni u javnim preduzećima „Usluga“ i „Građevinsko zemljište i putevi“, Sportskom savezu opštine Bosilegrad, predvođeni predstavnicima lokalnih vlasti, predsednikom, kao i zamenikom predsednika opštine i načelnikom opštinske uprave“, dodao je Zaharijev.

Probijanjem novog puta u šumskom području od Gruinskog puta do naselja Magurka, uz pomoć vatrogasaca, Ruski humanitarni centar i lokalno stanovništvo ugasili su požar koji je zahvatio borovu šumu, 300 metara od obližnjih kuća.

„Nema mesta panici. Informacije koje se šire društvenim mrežama nisu tačne. Učinili smo sve što je u našoj moći da adekvatno reagujemo i zaštitimo ljude i kuće od prirodne katastrofe“, precizirao je Zaharijev.

Pojavila su se nova žarišta u mahali Kozi dol u D. Ljubati, u selima Jarešnik i Resen. Ekipe su poslate na lice mesta. I dalje se radi na gašenju požara u selu Gložje. Vatrogasci su celu noć bili u pripravnosti, kako bi sprečili njegovo širenje.

Predstavnici sektora za vanredne situacije pri Ministarstvu unutrašnjih poslova pregledali su područja zahvaćena požarima, ocenjujući stanje na terenu, na osnovu kojeg će biti preduzete dalje akcije, jalja još Radio Bosilegrad, javlja još Radio Bosilegrad.

Izvor i foto: radio.bosilegrad.rs / NRT Bosilegrad (A.D. /J .P.)

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar