Na “Gradini” sprečeno krijumčarenje robe

Carinici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Gradina u jednom autobusu otkrili i sprečili krijumčarenje razne robe iz Turske, saopšteno je iz Uprave carina.

U saopštenju se navodi da je krijumčarenje otkriveno 16. avgusta, kada je na red za redovnu kontrolu pristigao autobus čačanskih regisatrskih oznaka koji je prevozio putnike na relaciji Istanbul – Čačak.

Nakon pasoške kontrole, vođi puta je rečeno da svako od putnika iznese svoj prtljag iz autobusa što su oni i učinili. Na pitanje da li imaju nešto da prijave za carinsku kontrolu, svi su potvrdili da sa sobom nose samo lični prtljag. Međutim, tada su carinici primetili i jednu veliku kutiju koju niko nije prijavio kao svoj prtljag.

U saradnji sa službenicima granične policije sprovedena je detaljna kontrola, tokom koje je u pomenutoj kutiji, kao i torbama koje su se nalazile u prtljažniku otkriveno 648 naočara za sunce, 99 novčanika marki ”Tommy Hilfiger” i ”Louis Vuitton”, 120 kaiševa i 100 torbi marke ”Louis Vuitton”, 54 torbe marke ”YSL”, kao i 53 ženske tašne bez marke.

Sva otkrivena roba je privremeno zadržana do okončanja prekršajnog postupka protiv putnika koji se naknadno javio kao njen vlasnik, stoji u saopštenju.

Izvor i foto: Uprava carina Republike Srbije

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar