Udovičić i Kuzmanov: Srbija i Bugarska planiraju nove zajedničke projekte u sportu

Ministar omladine i sporta Republike Srbije Vanja Udovičić sastao se sa svojim bugarskim kolegom Andrejem Kuzmanovim i tom prilikom razgovarao o uspešnoj organizaciji Evropskog prvenstva u odbojci za žene, čiji su Bugarska, Rumunija, Hrvatska i Srbija domaćini, saopšteno je iz tog ministarstva. Na sastanku je bilo reči i o Paraolimpijskim igrama i brojnim vidovima institucionalne saradnje kojim bi se ojačali prijateljski odnosi Srbije i Bugarske.

Ministar Udovičić je naglasio da su svi napori uloženi u organizaciju Evrpskog prvenstva u odbojci za žene urodili plodom i da su se četiri zemlje pokazale kao izvanredni i uigrani domaćini, što je najbolji dokaz dobrih odnosa i kvalitetne saradnje.

This image has an empty alt attribute; its file name is 31-1024x683.jpg

Ministri Udovičić i Kuzmanov su se složili da je zajedničkim snagama uspešno organizovano veliko međunarodno takmičenje, što je odličan preduslov za brojne druge zajedničke projekte, u interesu obe strane.

Jedan od glavnih ciljeva Memoranduma o saradnji u oblastima omladine i sporta između Srbije i Bugarske jeste intenziviranje razmene znanja i iskustava stručnjaka iz obe zemlje, pa je planirano dodatno povezivanje profesionalaca iz oblasti sportske medicine.

Udovičić je predložio svom kolegi da posete Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, kako bi se bolje upoznao sa infrastrukturnim i kadrovskim potencijalima Zavoda.

Ministri dveju zemalja su razgovarali i o uspesima srpskih i bugarskih olimpijaca i paraolimpijaca, ali i o samoj organizaciji Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u vremenima izazova. kažu u Ministarstvu omladine i sporta.

Izvor i foto: mos.gov.rs

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar