Đački parlament gimnazije posetio dimitrovgradske vatrogasce

Povodom Dana Sektora za vanredne situacije, Đački parlament Gimnazije “Sveti Kirilo i Metodije” posetio je vatrogasno-spasilačko odeljenje u Dimitrovgradu. Dimitrovgradski vatrogasci održali su polučasovno predavanje i tom prilikom upoznali đake sa radom vatrogasne službe.

This image has an empty alt attribute; its file name is 216-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 217-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 218-1024x683.jpg

Učenici su mogli da vide različita zaštitna odela, šlemove, gas maske, kamione, kompresore i drugu opremu koja se koristi u najtežim situacijama tokom izbijanja požara. Takođe, su se upoznali i sa istorijatom ovog odeljenja.

This image has an empty alt attribute; its file name is 219-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 220-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 221-1024x683.jpg

Koordinator Đačkog parlamenta Sneža Tošev Milanov u izjavi za FAR kaže da je ovakvo predavanje veoma bitno za gimnazijalce zato što su oni adolescenti, dešavaju se neke situacije gde se iz nepažnje zapali nešto, tako da su imali priliku da vide kako pp aparati mogu da se aktiviraju i kako da ugase manji požar.

“Veoma sam ponosna na ovu saradnju koju smo uspostavili posle dugog niza godina, jer ipak je ovo naša prva poseta vatrogasnoj službi”, dodaje je Tošev Milanov.

This image has an empty alt attribute; its file name is 222-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 223-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 224-1024x683.jpg

Predsednik Đačkog parlamenta Anastasija Pejčev za FAR ističe da je zadovoljna predavanjem i da je naučila kako da ugasi manji požar.

“Vatrogasci su nam pokazali čime raspolažu i kako se koristi oprema za gašenje požara. Sada će svaki član parlamenta moći da podeli stečeno znanje sa današnjeg predavanja. Ovakva obuka je veoma bitna zato što iz nepažnje može lako doći do požara i zato je važno da svako od nas treba da zna kako da postupi u takvoj situaciji”, kaže predsednik parlamenta.

S. Pavić

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar