Poljoprivredna gazdinstva dobila subvencije za kupovinu opreme i tehnike

U Edukativno-obrazovnom centru potpisani su ugovori za subvencionisanje kupovine poljoprivredne opreme i tehnike između Fondacije „Ana i Vlade Divac“, Regionalne razvojne agencije „Jug“ iz Niša, lokalne samouprave i poljoprivrednih gazdinstava sa teritorije dimitrovgradske opštine.

„Javni poziv za subvencionisanje raspisan je početkom marta, a pravo da učestvuju na konkursu za subvencionisanje kupovine opreme i tehnike imala su sva registrovana poljoprivredna gazdinstva iz opštine Dimitrovgrad. Na konkurs su se javila 19 gazdinstava od kojih su 18 dobila saglasnost za finansiranje dok je samo jedno odbijeno“ – kazao je u obračanju poljoprivrednicima Dragan Mančev, član Opštinskog veća.

„Započeli smo ovaj program prošle godine. Opština Dimitrovgrad je na naše veliko zadovoljstvo prepoznala potencijal ovakve saradnje i ovakvog vida finansiranja jer na ovaj način se daje mogućnost poljoprivrednim proizvođačima i poljoprivrednim gazdinstvima da obezbede dodatnu podršku za svoje projekte“ – rekla je direktorka RRA „Jug“ Dragana Stojanović.

Poljoprivredni proizvođač Goško Dimitrov iz Radejne koji se bavi mlačnim govedarstvom ističe za FAR da će sredstva iskoristiti za nabavku rotacione kosilice. Danijela Veličkov kaže da će subvenciju utrošiti za popravku traktora. Oni su istakli da će im ova pomoć olakšati poljoprivrednu proizvodnju.

Ovaj poljoprivredni fond u iznosu od 2,5 miliona dinara je osnovan 28. januara ove godine kada je u Beogradu potpisan ugovor između Opštine Dimitrovgrad sa jedne i fondacije „Ana i Vlade Divac“ i Regionalne razvojne agencije “Jug” iz Niša sa druge strane.

Valentina Stojčev

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar