“Stovarište Stojanović” pobednik dimitrovgradskog Turnira u malom fudbalu

Ekipa “Stovarište Stojanović” iz Pirota pobednik je 58. Turnira u malom fudbalu “Dimitrovgrad 2022” u seniorskoj konkurenciji. Pobednički tim slavio je u velikom finalu pošto je nakon nerešenog rezultata sa ekipom “Hotel Saks Balkan” od 1:1 u regularnom delu meča, posle penala bio bolji i tako osvojio ovogodišnji turnir.

Ekipi “Matlex Siti Si” pripalo je treće mesto nakon pobede nad ekipom “DHC Tehnolodži” rezultatom 4:2.

Petu poziciju zauzeo je “Hotel Hepi” koji je rezultatom 3:1 savladao “Caffe Relax Place”.

U konkurenciji mlađih pionira prvo mesto osvojio je “Radnički Pirot” koji je u finalu pobedio “Trijumf” sa 11:1. U konkurenciji starijih pionira “Balkanski” je u finalu savladao “Strelce” sa 2:0.

Branislav Pešić iz ekipe “Stovarište Stojanović” proglašen je za najboljeg igrača turnira, a za najboljeg golmana Branislav Petrović takođe iz pobedničke ekipe.

Na ovogodišnjem turniru od 20. do 29. jula u kategoriji seniora nadmetalo se 15 ekipa iz Srbije i Bugarske, a u mlađim kategorijama devet.

Za najbolje u konkurenciji mlađih i starijih pionira obezbeđena je sportska oprema.

Organizator je obezbedio nagradni fond kod seniora od 520.000 dinara. Pobednik turnira dobio je novčanu nagradu u iznosu od 240.000 dinara, drugoplasiranoj ekipi pripalo 110.000, a trećeplasiranoj 80.000 dinara. Za četvrto mesto nagrada je bila 40.000, za peto 30.000 i za 6. mesto 20.000 dinara.

Za doprinos turniru posthumno je nagrađena Danijela Denčev, a nagradu je primio njen sin Nemanja Denčev.

Turnir je organizovala Turistička organizacija Caribrod uz podršku Sportskog saveza Caribrod i pod pokroviteljstvom Opštine Dimitrovgrad.

P. Videnov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Петър Виденове е роден през 1970 година. Макар и агроном по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1995 г. в радио-телевизия Цариброд, където като журналист, водещ и редактор вече 21 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, документални филми, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Виденов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-редактор (1999-2000), член на редколегията (2000-2002), главен и отговорен редактор на РТВ Цариброд (2002-2003) и (2009-2011). Дългогодишен сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с националната телевизия РТС – „ТВ журнал на български език“. Той е кореспондент на българското национално списание „Лов и риболов“. С агенцията за кинематографична и телевизионна продукция „Positive Production“ от Димитровград изготвя документални филми и предавания – режисьор и сценарист на филмите „Трио Форте“ и „Златан Дудов“. Той е един от основателите на сдружение на гражданите „Емблема“ и Интернет портала „Фар“. Занимава се с публицистика. Автор на книгата „По ловджийски“. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия и Международната федерация на журналистите (IFJ). Лауреат на значими журналистически награди и признания на домашни и международни медийни фестивали.

Bez komentara

Ostavi komentar