Vrtići i škole ponovo rade u Pirotu

Štab za vanredne situacije Pirota odlučio je da od danas normalno rade vrtići i škole, osim škola u selima Staničenje, Sopot i Crvenčevo, nedaleko od mesta akcidenta, gde se prevrnula cisterna sa amonijakom, javlja RTS.

Prema poslednjim merenjima Agencije za zaštitu životne sredine, u Pirotu nema prekoračenja granične vrednosti amonijaka u vazduhu.

Agencija za zaštitu životne sredine nastaviće da prati kvalitet vazduha u Pirotu i pravovremeno obaveštavati javnost o dobijenim rezultatima.

Dragan Adamović iz Policijske uprave Pirot rekao je za RTS da je juče u potpunosti obustavljen saobraćaj iz pravca Niša ka Pirotu tako što je kod Malče saobraćaj preusmeren preko Svrljiga, Knjaževca, Zaječara do Vrške čuke, a saobraćaj od petlje Pirot Istok se odvija preko sela Ponor i Bele Palanke i dalje ka Nišu.

Prema njegovim rečima, ovih dana je bilo gužvi, putnička vozila se propuštaju alternativnim pravcima, dok se teretna vozilja prikupljaju pa se onda u koloni ispraćaju preko Ponora i Bele Palanke.

Adamović kaže da saobraćajnih nezgoda nije bilo i napomenuo da se oko Nove godine očekuje pojačan saobraćaj.

Izvor: RTS

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar