PU Pirot: Tokom vikenda četiri saobraćajne nezgode, oprez za volanom sbog mokrog i klizavog kolovoza

Prema najnovijem izveštaju Policijske uprave u Pirotu u dane vikenda na teritoriji Pirotskog okruga dogodile se se četiri saobraćajne nezgode u kojima je pričinjena samo manja materijalna šteta, dok povređenih lica nije bilo. Uzrok ovih saobraćajnih nezgoda je neprilagođena brzina uslovima i stanju puta usled poledice i klizavog kolovoza.

U saopštenju se navodi da je u kontroli saobraćaja isključeno osam vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, od toga su dva isključena vozača zadržana u prostorijama PU Pirot do otrežnjenja a kod jednog od njih utvrđeno je da je upravljao vozilom u stanju potpune alkoholisanosti od 2,06 promila alkohola u organizmu.

Imajući u vidu vremenske uslove, mokar i klizav kolovoz, a u višim predelima i sneg, iz policije apeluju na građane da prilagode brzinu kretanja i povećaju opreznost, a ukoliko je kolovoz prekriven snegom obavezna je upotreba zimske opreme.

Svi putevi na teritoriji PU Pirot su prohodni. Saobraćaj se odvija nesmetano, a na svim putnim pravcima vidljivost je dobra, stoji u saopštenju.

Izvor: PU Pirot

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar