Atletičari “Balkana” osvojili 3 medalje na mitingu u Vidinu

Članovi Atletskog kluba “Balkan” iz Dimitrovgrada Neda Markov i Aleksa Mladenov osvojili su tri medalje – dve zlatne i jednu srebrnu na međunarodnom atletskom mitingu “Doktrium” koji je minulog vikenda održan u bugarskom gradu Vidinu.

Neda je zauzela prvo mesto kod dovojčica u disciplini trčanje na 60 metara, dok je Aleksa bio prvi u skoku iz mesta i drugi u trčanju na 60 metara kod dečaka.

Predsednik “Balkana” Aleksandar Markov je u izjavi za FAR rekao da je prezadovoljan nastupom mladih atletičara i dodao da oni predstavljaju budućnost dimitrovgradskog sporta. Naveo je da očekuje da će oni tek pokazati svoj raskošan talenаt i da će na takmičenjima koje dolaze osvajati još medalja. Markov je kazao da su pored Nede i Alekse na mitingu u Vidinu “Balkan” predstavljale još i Lana Petrović, Nina Milev i Ksenija Petrov, koje su prema njegovim rečima imale dobre nastupe, ali nažalost nisu uspele da se domognu medalje.

Atletski klub “Balkan” će u maju organozovati dve sportske manifestacije. Najpre će 5. maja biti održana tradicionalna “Đurđevdanska trka” u kojoj će učestvovati atletičari iz Srbije i Bugarske, a zatim će sredinom meseca biti održano Opštinsko prvenstvo u atletici za decu predškolskog uzrasta i za učenike od I do IV razreda osnovne škole.

A. Todorov

Foto: AK “Balkan”

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar