Otvaranje 31. međunarodne likovne kolonije “Poganovski manastir” 1. septembra

Promocijom izmenjenog i dopunjenog izdanja publikacije “30 godina Međunarodne likovne kolonije Poganovski manastir” i izložbom radova sa prošlogodišnjeg saziva u petak, 1. septembra u galeriji “Metodi Meta Petrov” od 18:00 časova biće zvanično otvorena 31. Međunarodna likovna kolonija “Poganovski manastir”.

Kustos galerije Lana Đurov kaže za FAR da će u okviru ovog značajnog kulturnog događaja biti predstavljeni radovi Suzane Stojadinović i Snežane Pešić Rančić iz Beograda, Kristine Stanik, Bojana Novakovića i Jelene Josifov iz Novog Sada, Nikole Milanova i Vladana Ranđelovića iz Niša i Velislave Gečeve i Vaska Slavkova iz Sofije i gostiju na prošlogodišnjoj koloniji Martine Karaivanove i Vladimira Avramova iz Bugarske.

U ovogodišnjoj koloniji koja će biti održana od 1. do 9. septembra učestvovaće 10 umetnika, a svoju inspiraciju na slikarska platna pretočiće Perica Donkov, Jelica Ašanin i Branko Nikolov iz Niša, Mićo Mitić iz Dimitrovgrada, Nataša Dejanović Dimitrijević iz Vranja, Ana Cvejić i Marija Čolić iz Beograda, Teodor Ivanov iz Bugarske, Elena Drobenkova iz Rusije i Elena Zlatković iz Belorusije. Počasni učesnik kolonije biće istaknuti dimitrovgradski akademski vajar Dimitar Ilijev, dugogodišnji upravnik galerije i osnivač kolonije.

Koloniju organizuje Centar za kulturu – Galerija “Metodi Meta Petrov”, a ova manifestacija osnovana 1993. godine i kroz koju su prošli umetnici sa skoro svih kontinenata uvrštena je među najznačajnije kulturne događaje u ovom delu Srbije i Balkana.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar