U akciji “Fokus na putu” otkrivena 332 prekršaja

U cilju unapređenja stanja bezbednosti saobraćaja, u periodu od 9. do 15. oktobra u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROADPOL (Mreže saobraćajnih policija Evrope), sprovedena je međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja pod nazivom “Fokus na putu” (Focus on the road). Akcija je bila usmerena na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa u vozilu za vreme vožnje i na način koji je predvideo proizvođač vozila, nepropisno korišćenje mobilnog telefona od strane vozača, kao i nepropisno korišćenje mobilnog telefona i slušalica od strane pešaka prilikom prelaska kolovoza.

Kako se navodi u saopštenju Policijske uprave u Pirotu, u toku akcije ukupno su otkrivena i sankcionisana 332 prekršaja, od čega 234 prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa, 83 prekršaja nepropisnog korišćenja mobilnog telefona, 11 prekršaja učinjenih od strane pešaka i 4 prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

U protekloj nedelji na teritoriji PU Pirot dogodilo se 9 saobraćajnih nezgoda, u kojima su 3 vozača zadobila lake telesne povrede, a u 6 saobraćajnih nezgoda pričinjena je manja materijalna šteta.

Pripadnici policije će i u narednom periodu sprovoditi akcije pojačane kontrole saobraćaja u cilju uspostavljanja višeg nivoa bezbednosti svih učesnika u saobraćaju i apeluju na sve građane da poštuju pravila saobraćaja, naovi se u saopštenju PU Pirot.

Izvor: PU Pirot

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar