Za nedelju dana otkriveno više od 500 saobraćajnih prekršaja

Tokom pojačane kontrole učesnika u saobraćaju u protekloj nedelji na poručju Policijske uprave u Pirotu otkriveno je i sankcionisano ukupno 537 prekršaja, od toga 17 prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i 264 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozilom. Takođe, otkrivena su i 63 prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa na način koji je predvideo proizvođač vozila, 23 prekršaja nepropisnog parkiranja i 170 ostalih prekršaja, saopštila je Policjska uprava u Pirotu.

U saopštenju se navodi da se u prošloj nedelji na teritoriji PU Pirot dogodilo 7 saobraćajnih nezgoda, od toga dva sa povređenim licima, u kojima je jedno lice zadobilo teške telesne povrede i jedno lice lake telesne povrede, kao i pet saobraćajnih nezgoda sa manjom materijalnom štetom.

U cilju unapređenja stanja bezbednosti saobraćaja u periodu od 19. do 25. februara, u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije „ROADPOL“ (mreža saobraćajnih policija Evrope), biće sprovedena međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja. Akcija je usmerena na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja koji čine vozači autobusa i teretnih vozila. Poseban akcenat će biti na kontroli poštovanja odredbi Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima, kao i prevoza tereta i ispunjenosti opštih uslova za učešće u saobraćaju vozača teretnih vozila i auobusa.

Policijska uprava u Pirotu apeluje na vozače da prilagode brzinu kretanja vozilom i povećaju opreznost u saobraćaju, kao i da poštuju sva pravila saobraćaja kako bi stanje bezbednosti učesnika u saobraćaju bilo što povoljnije, stoji u saopštenju.

Izvor: PU Pirot

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar